Aardbeiencharlotte

6
45 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng in een pannetje 100 ml water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat dit iets afkoelen. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze in het suikerstroopje op. Laat het stroopje nog iets afkoelen.
  • 2 Maak de aardbeien schoon en houd eventueel een paar aardbeien achter voor de garnering. Pureer de aardbeien met de likeur in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng in een ruime kom de aardbeienpuree met het suikerstroopje. Laat dit afkoelen tot het de dikte van yoghurt heeft.
  • 3 Vet de bodem van de vorm in met olie. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten langs de wand van de vorm. Gebruik een prop keukenpapier om de lange vingers tijdelijk op hun plaats te houden.
  • 4 Klop als het aardbeienmengsel lobbig genoeg is, de room bijna stijf. Leg de room op de aardbeienpuree en spatel alles heel luchtig door elkaar.
  • 5 Haal de prop keukenpapier uit de vorm. Schep het aardbeienmengsel erin. Tik de vorm even voorzichtig op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Zet de vorm in de koelkast en laat de pudding in ca. 4 uur opstijven.
  • 6 Houd de vorm enkele tellen in een bak met warm water. Leg een bord op de vorm, schud even en laat de pudding op de schaal glijden. Garneer de charlotte met de achtergehouden aardbeien.

Aardbeiencharlotte is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiencharlotte
210 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencharlotte
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiencharlotte
210 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencharlotte
40 min Nagerecht
Bekijk recept