Perziken met amaretti

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de perziken en verwijder de pit. Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.
  • 2 Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Leg op elke perzik een klontje boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Schep de perziken met een spatel op vier borden en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.

Perziken met amaretti is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzikspies
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaans schuim (zabaglione)
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjelekkernij
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept