Witte chocolade-perencheesecake

8
20 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de springvormbodem. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de gesmolten boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
  • 2 Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Breek de chocola in stukjes. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en de helft van de balsamicoazijn door de roomkaas. Klop de eieren los. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
  • 3 Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.

Witte chocolade-perencheesecake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept