Egyptische om ali

6
20 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er net zoveel vellen filodeeg op als er op de bakplaat passen. Bak de vellen in ca. 3-4 min. goudbruin. Houd goed in de gaten: het kan hard gaan. Laat de vellen filodeeg afkoelen. Herhaal tot alle vellen gebakken zijn.
  • 2 Meng de walnoten, de pecannoten, de hazelnoten, de rozijnen en de kokos in een kom. Houd wat noten achter voor garnering. Breek het filodeeg in stukken van ca. 4 cm. en voeg toe aan het notenmengsel. Schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de melk met 75 g suiker aan de kook. Zet de grill van de oven aan.
  • 3 Schenk de hete melk over de noten en het filodeeg. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en strijk uit over het notenmengsel. Zet de schaal ca. 4 min. onder de hete grill. Neem uit de oven en bestrooi met de achtergehouden noten.

Egyptische om ali is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oem Ali Op Egyptische Wijze
30-60 min -
Bekijk recept
Het Geheim Van Ali Baba
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ensalada Con Ali?o De Salmon
0-10 min -
Bekijk recept
Siu Kei
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Egyptische Spiesjes (lamsvlees, Barbecue)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Egyptische Bowl
10-20 min -
Bekijk recept
Ful Medames, Egyptische Bruine Bonen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Egyptische Aubergineschotel
30-60 min -
Bekijk recept