Pavlova met gestoofde peer

8
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de stoofpeertjes. Doe de peren en de port in een pan. Voeg de wijn toe zodat de peren onder staan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Boen de citroen schoon. Breng de peren aan de kook met 2 stukken gele citroenschil, vanillestokje, merg en de kristalsuiker. Laat afgedekt 2 uur zachtjes stoven.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met basterdsuiker en wat zout stijf. Klop de maizena en azijn erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het eiwit 8 cirkels van 8 cm Ø op het bakpapier. Zet de oven op 150 °C en bak het schuim ca. 35 min. Zet de oven uit, laat het schuim ca. 40 min. in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Klop vlak voor serveren de slagroom stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom. Zet er een lauw peertje op. Schenk er wat perenvocht over.

Pavlova met gestoofde peer is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept