Aardbeienroomtaart

12
45 min
Gebak
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem. Meng de bloem, basterdsuiker en de boter in een kom. Voeg het ijskoude water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, bedek met vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap (doorsnede van ca. 26 cm) en bekleed de bodem van de springvorm. Bak in ca. 15 min. gaar en laat afkoelen.
  • 3 Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Meng de Philadelphia, yoghurt, vanillesuiker en het citroensap met elkaar. Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe, roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de hete melk. Laat iets afkoelen en voeg toe aan de roomyoghurt.
  • 4 Verdeel de helft van de roomyoghurt over de bodem. Houd ca. 10 mooie aardbeien achter voor garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en halveer ze in de lengte. Verdeel de aardbeien over de taart. Schep de rest van het mengsel erover en strijk het geheel glad. Halveer de rest van de aardbeien en garneer de taart ermee. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Aardbeienroomtaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeienroomtaart
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeienroomtaart
50 min Nagerecht
Bekijk recept