Yoghurthangop met gegrilde perzik

4
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (minstens 6 uur tevoren): Theedoek vochtig maken, uitwringen en in vergiet leggen. Vergiet in grote kom hangen. Yoghurt in vergiet schenken en in koelkast 5-6 uur laten uitlekken tot massa dik en romig is (= hangop). Massa in schaal overscheppen en vanillesuiker erdoor roeren.
  • 2 Perziken dun schillen en in 6 dikke parten van pit snijden. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Perzikpartjes bestrijken met gembersiroop en in hete grillpan in 4-6 min. bruin roosteren, halverwege keren. Hangop in vier diepe bordjes scheppen en partjes perzik ernaast leggen. Pijnboompitten erover strooien.

Yoghurthangop met gegrilde perzik is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurthangop met vanille en gedroogd fruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurthangop Met Rabarber
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept