Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Handsinaasappels dik schillen, om witte vlies te verwijderen. Vruchtvlees in dunne plakken snijden. Andere sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook brengen. Mengsel op laag vuur 5 min. laten inkoken tot siroop ontstaat. Pan van vuur nemen en siroop iets laten afkoelen. Kardemompoeder erdoor roeren. Plakken sinaasappel in lage schaal leggen en siroop erover schenken. Zo minstens 30 min. laten staan, zodat smaken kunnen intrekken. Af en toe voorzichtig omscheppen.
  • 2 Plakken sinaasappel over vier borden verdelen. Met natgemaakte ijsbolletjestang of ijsschep 4 mooie bollen uit ijs scheppen en naast sinaasappel leggen. Garneren met reepjes munt.

Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kindercocktail met mango alcoholvrij
- 10 min-
Bekijk recept
Taartje van yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Crispy yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept