Druiven in karamel met roomyoghurt

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
  • 2 Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.

Druiven in karamel met roomyoghurt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeienroomtaart
45 min Gebak
Bekijk recept
Roomyoghurt met bosvruchten
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met tzatziki
40 min Snack
Bekijk recept
Frambozen met witte-chocoladeroom
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept