Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
4
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
500 g appels (goudreinetten (zak a 1 kg))
1 eetlepel citroensap (knijpflesje a 115 ml)
4 eetlepels blanke rozijnen (zak a 500 g)
5 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 bakje garneeramandelen (55 g)
50 g boter
100 g zelfrijzend bakmeel (pak a 1 kg)
4 bolletjes vanilleijs (bak a 1 liter)
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 °C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Appel mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel. Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken. Amandelen in foodprocessor fijnmalen. In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en rest van suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden. Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken. Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble over 4 schaal-tjes verdelen en bol ijs ernaast scheppen.
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs »
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs »
Hazelnootsoesjes met ijs »
Spoom van meloenijs en champagne »
kruimelgebak met appel en peer »
Gebakken appel en appelchips met ijs »
Vegaworstjes met rodekool & appel »
Salade met kalkoen, appel & wortel »