Speculaasijs met bokbiersabayon

6
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht worden. Breek 4 speculaasjes boven bak me ijs. Voeg koekkruiden toe en schep geheel goed door elkaar. Bevries ijs in ca. 1 uur in diepvries. Neem ijs uit diepvries. Meng in vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker, eierdooiers. Zet kom in pan met laagje kokend water en klop massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig op. Klop rest van bokbier geleidelijk erdoor. Schep 6 ronde bollen ijs op zes borden. Verkruimel laatste twee speculaasjes erboven. Schep sabayon eromheen en serveer direct.

Speculaasijs met bokbiersabayon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaasijs met bokbiersabayon
Bekijk recept

Gevulde primo appelen in de oven
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme kaneelappeltjes met speculaasijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gratin van clementines met peperkoek
20 min
Bekijk recept
Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept