Bananenpudding met mangocompote en ijs

10
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pel de bananen en snijd in stukken. Prak de bananen met een vork en 2 el citroensap fijn.
  • 2 Doe de bananenpuree samen met de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een romig, glad beslag. Voeg al kloppend de kokosmelk toe. Spatel de rest van het citroensap en de rozijnen erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Schil ondertussen de mango. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en halveer ze. Breng in een kleine pan met een 1/2 dl water en de gembersiroop aan de kook. Laat 10 min. zachtjes sudderen tot de mango zacht is en de stukjes zijn bedekt met siroop. Laat afkoelen.
  • 4 Laat de taart in de vorm afkoelen. Snijd in punten en serveer met de mangocompote en een bolletje slagroomijs.

Bananenpudding met mangocompote en ijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Warme bananenpudding met karamelsaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bananenpudding
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananenpudding
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bananenpudding Met Cointreau
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept