Baklava

8
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Hak de walnoten (in keukenmachine) fijn. Meng de kaneel en kruidnagel erdoor.
  • 2 Smelt in een pannetje de boter. Bestrijk de vorm met boter. Halveer de vellen deeg in de breedte. Leg een velletje deeg in de vorm en bestrijk met boter. Herhaal dit nog 3 keer. Verdeel de helft van het walnotenmengsel erover. Dek af met 2 beboterde velletjes deeg. Schep de rest van het walnotenmengsel erop. Dek af met de rest van de velletjes deeg, bestrijk elk velletje met boter.
  • 3 Maak met een scherp mes inkepingen voor 8 stukjes. Bak de baklava in het midden van oven in ca. 35 min. lichtbruin.
  • 4 Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de sinaasappel uit. Zeef het sap en vul aan met water tot 100 ml (voor 8 stuks). Breng de suiker met de sinaasappelrasp en het verdunde sap aan de kook. Laat op laag vuur ca. 5 min. tot siroop inkoken. Roer de honing erdoor en laat tot gebruik afkoelen.
  • 5 Neem de baklava uit de oven en schenk de siroop erover. Laat de baklava minstens 1 uur staan om de siroop goed in te laten trekken. Snijd de baklava via de inkepingen in blokjes. Serveer de baklava lauwwarm of op kamertemperatuur met een kopje sterke (of Griekse) koffie.

Baklava is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept