In serehsiroop gemarineerde meloen
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
3 serehstengels (citroengras)
100 g suiker
2 kleine galiameloenen
gedroogd chilipepertje
Bereiding
Serehstengels halveren, pletten en in grove stukken snijden. In steelpannetje sereh met suiker en 200 ml water aan de kook brengen. Blijven roeren tot alle suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en serehsiroop laten afkoelen. Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en elke helft in 8 dunne parten snijden. Vruchtvlees van schil lossnijden. Meloenparten in grote, lage schaal leggen en afgekoelde serehsiroop erop schenken. Afgedekt 2-3 uur in koelkast marineren. Meloenparten af en toe voorzichtig omkeren in siroop.
Meloenparten met schuimspaan uit siroop nemen en op vier borden rangschikken. Siroop door zeef schenken en 1-2 el over elk bord meloen scheppen. Beetje chilipeper erboven malen.
In serehsiroop gemarineerde meloen is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Tropische kip salade »
Zomerse vruchtensoep »
Watermeloen met kaas en munt »
Meloenvla met gember »