Tartes aux pruneaux - Pruimentaartjes

4
15 min
Gebak
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het bladerdeeg ontdooien. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Vet de bakplaat in. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Snijd met een mes inkepingen in het randje of druk met de tanden van de vork erin. Strooi de suiker in het midden van de bladerdeeg.
  • 2 Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten. Leg de stukjes fruit met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg. Bak in het midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • 3 Haal de taartjes uit de oven en bestrijk de bovenkant van de taartjes direct royaal met de jam (daarvan gaan ze glanzen). Strooi de amandelschaafsel erover en laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm of koud. Serveer met de losgeroerde, ongezoete crème fraîche.

Tartes aux pruneaux - Pruimentaartjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

PRUIMENTAARTJES.
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Bananen Tartes Tatin
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bananen Tartes Tatin
0 min
Bekijk recept