Citrussalade met yoghurt en chocolade

4
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen. Andere 2 sinaasappels uitpersen. In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 min. tot helft laten inkoken. Mandarijnen pellen en partjes loshalen. Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 min. op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen. Yoghurt losroeren met poedersuiker. Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen. Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.

Citrussalade met yoghurt en chocolade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Citrussalade met romige vanilleyoghurt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met rodekool-citrussalade
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannoli met citrus-vanillesalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wortel-citrussalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept