Rabarbercrumble met aardbeiensalade

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Vet de ovenschaal in. Leg de rabarber in de ovenschaal en meng ⅔ van de suiker en de helft van de sinaasappelrasp erdoor. Snijd de boter in blokjes.
  • 2 Wrijf in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber, druk voorzichtig aan en maak tenslotte met een vork de oppervlak van de crumble rul. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin.
  • 3 Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en de munt fijn. Roer in een kom de rest van de suiker, de rest van de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap tot een dressing. Schep de aardbeien en munt door de dressing. Serveer de aardbeiensalade bij de rabarbercrumble.

Rabarbercrumble met aardbeiensalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensalade met advocaat
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met avocado en garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeien met munt en citroensorbet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met geitenkaas
10 min
Bekijk recept

Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoten
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercrumble
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeien-rabarbercrumble
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercrumble
0 min
Bekijk recept