Latte alla portoghese

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 6 timer 55 min restaurant Nagerecht link Albert Heijn print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het vanillestokje, merg en de melk in een steelpan. Snijd met een dunschiller 2 reepjes van de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de citroen uit. Breng de melk aan de kook, roer af en toe. Zet het vuur uit als de melk kookt en laat 10 min. staan.
  2. Doe ondertussen 200 g suiker in een andere steelpan. Voeg 3 el water en 3 el citroensap toe en laat de suiker op laag vuur in 5 min. smelten. Draai het vuur hoger en laat de suiker karamelliseren. Schenk de karamel in de ovenschaaltjes, zodat de bodem helemaal bedekt is. De karamel mag daarna hard worden.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop de eieren los met de rest van de suiker. Breng de melk weer aan de kook. Schenk de kokende melk door een zeef bij het eimengsel en roer door totdat de suiker is opgelost. Schenk het mengsel in de schaaltjes op de karamel. Zet de schaaltjes in de ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water en laat het dessert op deze manier in ca. 35 min. gaar worden (au bain-marie). Let erop dat het water niet gaat koken. Gebeurt dit wel, zet de oven dan even open en zet hem op 130 °C. De bovenkant van het gerecht mag goudbruin kleuren. Laat afkoelen. Zet minimaal 1 uur in de koelkast en serveer in de schaaltjes.
Latte alla portoghese is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker