Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)

16
45 min
Gebak
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de citroenen. Splits 3 van de 8 eieren. Voeg ⅓ van de rasp, 25 gram boter, de helft van de kaneel, wat zout en de risottorijst toe aan de melk. Kook de rijst in 20-25 min. gaar en laat 'm afkoelen. Meng in de keukenmachine de bloem met 175 gram suiker, de rest van de boter, 1 ei en 2 eierdooiers tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
  • 2 Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil van de sinaasappels. Meng de ricotta met de rasp, de rest van de suiker, vanillesuiker, de rest van de citroenrasp, sucade, de rest van de kaneel, 4 eieren en 1 eierdooier. Roer de afgekoelde risottorijst door het ricottamengsel.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel het deeg in een grote en een kleine portie. Rol beide porties op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ronde lappen. Vet de bakvorm in en bekleed (ook de zijkanten) met de grootste lap deeg. Giet het ricotta-rijstmengsel op het deeg. Dek het geheel af met de kleine deeglap; druk de zijkanten goed aan en breng met een mes een ruitmotief aan op de bovenkant.
  • 4 Bak de taart in het midden van de oven in 70-75 min. goudbruin. Neem de taart uit de oven en laat 'm goed afkoelen. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast en bestrooi 'm voor het serveren met poedersuiker.

Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paastaart met yoghurt
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Paastaart met vanillecrème en frambozen
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Verrukkelijk zoete paastaart
60 min -
Bekijk recept
Paastaart Met Rijst
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Pastiera Napoletana
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Pastiera Napoletana (napolitaanse Paastaart)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept