Pruimentaartje

8
30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de pruimen met de sherry, het sinaasappelsap en de helft van de rasp aan de kook. Neem de pruimen van het vuur en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed 200 g bloem, 50 g basterdsuiker, de boter en 1 ei tot een deegbal. Laat minstens 1 uur rusten. Splits 4 eieren. Klop de dooiers met 100 g suiker dik en wit, roer er 50 g bloem door, dan de melk en de rest van de rasp. Zeef dit boven een pan met dikke bodem, breng al roerend aan de kook tot er een dikke vla ontstaat. Laat afkoelen, roer af en toe. Druk het deeg uit in de met bakpapier beklede taartvorm, maak een opstaande rand. Bedek met bakpapier, strooi hierin de steunvulling en bak 15 minuten. Haal de steunvulling eruit en bak nog 15 minuten. Laat afkoelen. Pureer de helft van de pruimen met de sherry en bestrijk hiermee de taartbodem. Verdeel de vla en de rest van de pruimen erover. Giet het pruimenkookvocht erover.

Pruimentaartje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pruimentaartje
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Pruimentaartje
25 min Nagerecht
Bekijk recept