Crêpes Suzette stap-voor-stap

4
30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits 1/3 van de eieren, alleen de eidooier wordt gebruikt. Zeef de bloem in een kom en meng de vanillesuiker en het zout erdoor. Maak in het midden een kuil en doe de rest van de eieren en de eidooier erin. Voeg al roerend de melk en het water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur rusten.
  • 2 Breng in een pan het sinaasappelsap, citroensap en de bruine suiker aan de kook. Laat 8-10 min. zachtjes koken tot een gebonden saus en laat afkoelen. Smelt de helft van de boter en roer dit door het beslag.
  • 3 Laat een koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is en laat het al draaiend over de pan uitvloeien. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en laat hem op een bord glijden. Bak zo ook de andere crêpes.
  • 4 Verwarm de sinaasappel-citroensaus in de koekenpan op laag vuur. Vouw de crêpes op in vieren en leg ze een voor een in de saus. Zorg dat de crêpes goed door de saus zijn gewenteld. Schenk de sinaasappellikeur in een grote soeplepel. Houd een vlam bij de drank om te flamberen. Giet de brandende drank over de crêpes en serveer direct.

Crêpes Suzette stap-voor-stap is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept

Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes op zijn limburgs (crepes a la limbourgeoise)
Bekijk recept
Crepes Met Zalm
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Crepes
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept