Sinaasappelcouscous met muntdressing

8
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de couscous in een schaal en schenk er 500 ml kokend water op. Wel de couscous 5 minuten. Verwijder de stugge draden van de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bovenste 10 cm van de stengels. Houd de toppen apart. Snijd 2 stengels bleekselderij in blokjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 3 eetlepels sinaasappelsap, de rasp en de olijfolie. Roer de knoflook en de munt erdoor en breng de dressing op smaak met de kaneel, zout en (versgemalen) peper. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin, en hak ze grof op een snijplank. Roer de couscous met een vork los en schep de blokjes bleekselderij, de hazelnoten en de dressing erdoor. Schep de couscous in 8 kleine kommetjes en serveer met de bleekselderijtoppen als lepeltjes.

Sinaasappelcouscous met muntdressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fish & chips
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met muntdressing
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskebab met komkommer-muntsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinaasappelcouscous met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcouscous met kabeljauw en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees met sinaasappelcouscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcouscous
20 min Voorgerecht
Bekijk recept