Gegratineerde venkelpuree

4
1uur-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels in 20 min. gaarkoken. Venkelgroen van knol snijden en bewaren. Venkel in de lengte doormidden snijden. Venkel in dunne repen snijden en in 10 min. gaarkoken. Aardappels en venkel afgieten. Venkel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Melk (in magnetron) verwarmen. Aardappels met warme melk tot fijne puree stampen. Venkelpuree door aardappelpuree scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Puree in ingevette ovenschaal doen en bovenkant van puree gladstrijken. Tot gebruik afgedekt bewaren.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 ºC. Paneermeel over puree strooien en boter erover verdelen. Puree ca. 20 min. in oven verwarmen en goudbruin laten worden. Venkelgroen fijnsnijden en ter garnering over puree strooien.

Gegratineerde venkelpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zeeforelfilet in een sesamkorstje, venkelpuree
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met venkelpuree
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
lamskroon met venkelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met venkelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept