Amandelkroketjes

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Amandelschaafsel met de hand licht kneuzen en met paneermeel mengen. Aardappels schillen en in vieren snijden. Aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Afgieten, even droog laten stomen en fijnstampen met pureestamper. Boter erdoor roeren en puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Dooiers erdoor roeren en puree laten afkoelen. Puree verdelen in balletjes van ca. 40 g, tot kroketjes vormen en in ca. 45 minuten afgedekt in koelkast wegzetten.
  • 2 Olie verhitten tot 180 °C. Eieren loskloppen. Kroketjes door losgeklopt ei halen en door amandelpaneermeel rollen. Kroketjes per 4 stuks in ca. 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.

Amandelkroketjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelkroketjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelkroketjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept