Pompoenrelish met witte kaasblokjes

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pompoen in stukken snijden, schillen en raspen op grove rasp (of in keukenmachine). In koekenpan 2 el olie verhitten en pompoenrasp in ca. 10 minuten zachtjes gaar bakken, regelmatig roeren. Pompoen in zeef laten uitlekken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Kaasblokjes in kleine blokjes snijden. Munt fijnsnijden. Pompoen in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Munt, kaasblokjes, 2 el olie en citroensap door pompoen roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Relish desgewenst opnieuw licht verwarmen. Pijnboompitten erover strooien. Warm of op kamertemperatuur serveren. Lekker met warm pitabrood (als voorgerecht) of met couscous en geroosterde kip.

Pompoenrelish met witte kaasblokjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept