Bloemkool met kaassaus en komijn

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en bloemkool ondersteboven in pan met ruim kokend water en wat zout leggen. Bloemkool in 15-20 min. beetgaar koken (gaarheid is het best te testen door met vork in stronk te prikken). In sauspan boter smelten. Bloem en 1 tl komijn toevoegen en met houten lepel 1 min. al roerend bakken. Scheut voor scheut melk in pan schenken en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in 10 min. op laag vuur dikker laten worden, regelmatig roeren. In steelpan rest van komijn zachtjes verwarmen tot het gaat geuren, dan direct pan van vuur nemen. Kaas al roerend in saus laten smelten. Bloemkool afgieten en in warme schaal leggen. Kaassaus erover schenken en bestrooien met geroosterde komijn. Beetje peper erboven malen. Lekker bij gehaktbal of braadworst.

Bloemkool met kaassaus en komijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept