Ouderwetse kropsla

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren in 7-8 min. hardkoken. Onder koud water afspoelen en pellen. Afgekoelde eieren elk in parten snijden. Intussen sjalotten pellen en snipperen. Peterselie fijnsnijden of -knippen. Bladeren van kropsla loshalen en eventueel dikke nerven eruit scheuren. Grote slabladeren in kleinere stukken scheuren (niet snijden, dan verlept sla sneller). Sla in bak met ruim water wassen, goed uitschudden en in schone theedoek droogdeppen of in slacentrifuge droogslingeren. In kom azijn, mosterd en mespunt suiker losroeren. Al kloppend met garde olie toevoegen tot lichtgebonden vinaigrette ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Sjalotsnippers erdoor roeren. Kropsla in schaal doen, vinaigrette erover schenken en sla losjes omscheppen (of met handen husselen). Peterselie erover strooien en garneren met partjes ei.

Ouderwetse kropsla is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salomon Engelsmans stap-voor-stap paella
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekkere Ouderwetse Stoofvis Van Kabeljauw.
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ouderwetse Gehaktballen!
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Echte Ouderwetse Pindakaas Koekjes
20-30 min -
Bekijk recept