Gegrilde wintergroenten met walnotenpesto

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen en de winterpenen in schuine plakken van 1 cm dik. Snijd de knolselderij en de koolraap in kwarten en snijd deze ook in 1 cm dikke plakken. Kook de groenten in een pan met ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Laat de plakken in een vergiet uitlekken. Meng intussen in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de peterselie, de walnoten en de kaas tot een rulle puree en voeg al mengende 75 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 100 °C. Bestrijk de plakken groenten met de rest van de olie. Rooster de plakken (in gedeelten) in een grillpan mooi bruin en gaar. Houd de gegrilde groenten intussen warm in een schaal in de oven. Bestrooi de groenten met (grof zee)zout en (versgemalen zwarte) peper. Lekker met rijst, entrecote of kipfilet.

Gegrilde wintergroenten met walnotenpesto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Focacciasandwich met rucola en abdijkaas
15 min
Bekijk recept
Gegratineerde kalfsentrecotes met verse vijgen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept