Kropsla met eierdressing

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Bladeren in stukjes scheuren. Peterselie fijn knippen. Eieren laten schrikken, pellen, halveren en dooiers eruit nemen. Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven. Al kloppend scheutje voor scheutje olie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten heel fijn hakken. Sla luchtig door dressing scheppen. Eiwit erover strooien.

Kropsla met eierdressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges Met Beenhamsalade
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tataki van rund met gefrituurde uiringen
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept