Spitskoolparten met citroenvinaigrette

4
40 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peper schoonmaken en in heel dunne reepjes van ca. 3 cm lengte snijden. Citroen goed schoonboenen en schil raspen, of met scherp mesje citroen heel dun schillen (zonder wit) en in flinterdunne reepjes snijden. Citroen uitpersen. Buitenste bladeren van spitskool verwijderen en kool in 12 parten snijden (bladeren moeten aan stronk vast blijven zitten).
  • 2 Grill- of koekenpan verwarmen en dun bestrijken met (olijf)olie. Vier koolparten in pan leggen en ca. 3 minuten bakken, voorzichtig met spatel keren en andere kant ca. 3 minuten bakken. Kool uit pan nemen en op platte schaal leggen. Op zelfde wijze rest van koolparten bakken. In steelpan citroenschil, zout, peper, peperreepjes, 3 eetlepels citroensap en rest van (olijf)olie ca. 1 minuut verwarmen. Dressing over koolparten schenken.Lauwwarm serveren.

Spitskoolparten met citroenvinaigrette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem in zoutkorst met citroenvinaigrette
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpizza met tonijn en mozzarella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm/komkommer rolletje met citroenvinaigrette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept