Geroosterde zoete aardappel

4
10 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de aardappelen met een scherp mesje rondom in. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met 2/3 van de olie en bestrooi ze met (zee)zout.
  • 2 Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 40 min. gaar en bruin. Pluk ondertussen de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes. Schep in een kommetje de kruiden met de resterende olie en naar smaak zout en peper door elkaar.
  • 3 Leg de aardappelen naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappelen.

Geroosterde zoete aardappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept