Zwitserse aardappelpoffertjes

2
25 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak in een kom de aardappelen met een vork heel fijn en meng het ei met 100 g bloem en de boter erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Meng alles tot een fijn deeg.
  • 2 Verdeel het deeg in 8 stukken. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak en rol de stukken deeg hierop tot rollen van 2 cm dik. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik.
  • 3 Verwarm de grill van de oven voor. Kook de aardappelpoffertjes in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 2 min. gaar. Ze komen dan bovendrijven. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitlekken.
  • 4 Spreid de aardappelpoffertjes in de ovenschaal uit en strooi de kaas erover. Schuif het schaaltje onder de hete grill en laat de kaas in 2 min. smelten.

Zwitserse aardappelpoffertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpoffertjes met kruidenroomkaas en five-spice beef
45 min-
Bekijk recept
Aardappelpoffertjes met geitenkaas
30 min-
Bekijk recept
Aardappelpoffertjes Met Kaas
30-60 min -
Bekijk recept

Käsespätzle
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownie met chocolade en rode biet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Croque Buvette
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Reuben sandwich
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept