Provençaalse aardappelsalade

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappeltjes eventueel schoon. Halveer de aardappeltjes en snijd grotere exemplaren in kwarten. Kook de aardappeltjes in water met zout in ca. 8 minuten gaar.
  • 2 Roer intussen de ui en de azijn door elkaar en marineer de ui 5 minuten in de azijn.
  • 3 Voeg de knoflook, olie, majoraan en naar smaak zout en peper toe aan de azijn en klop alles met een garde tot het dik is.
  • 4 Giet de aardappeltjes in een vergiet af en schep de warme aardappeltjes met de uitgelekte olijvenplakjes door de dressing. Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken. Lekker bij allerlei gerechten van de barbecue of uit de grillpan.
  • 5 Schep de aardappeltjes warm door de dressing, dan trekt deze er lekker in.

Provençaalse aardappelsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept