Torta salata

4
20 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de venkel en courgette in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne, halve ringen en rasp de kaas. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 4 min. Voeg na 2 min. de courgette en ui toe. Laat uitlekken en 10 min. afkoelen.
  • 2 Klop ondertussen ei los. Leg de plakjes deeg zo op een met bakpapier beklede bakplaat, dat er een plak van 3 bij 3 plakjes ontstaat. Bestrijk de randen met wat ei en bewaar de rest. Druk de randen aan. Snijd een zo groot mogelijke ronde vorm. Prik gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • 3 Meng de venkel, courgette en ui met de oregano en 2 eieren. Meng de kaas door het groentemengsel. Breng op smaak met peper. Leg het mengsel in het midden van het deeg en laat een rand van 5 cm rondom vrij. Vouw de randen terug zodat het mengsel voor een deel wordt bedekt. Bestrijk de deegrand met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

Torta salata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vispasta met Italiaanse sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salata limoun bil karfa of sinaasappelsalade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patate In Salata
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Auberginepuree Met Yoghurt, Yogurtlu Patlican Salata
30-60 min -
Bekijk recept

Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met amandelen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta Tarantina
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept