Rodekoolsalade met biet en appel

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de plakjes biet in een kom en besprenkel ze met 2 el azijn. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes, doe in een andere kom en meng de gember erdoor. Klop in een schaal een dressing van de olie, de rest van de azijn, de suiker, peper en zout. Meng de rodekool door de dressing. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de ongeschilde appel en snijd de vrucht horizontaal in plakjes van ca. 1 1/2 mm.
  • 2 Leg de plakjes biet in een cirkel op 4 borden. Stapel de koolsalade en de plakjes appel om en om binnen de rand van de bietplakjes.

Rodekoolsalade met biet en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broodje bal met augurk, piccalilly en rodekoolsalade
11 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolsalade met honingdressing
10 min Bijgerecht
Bekijk recept