Puree met rode paprika
3
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Bijgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
3 rode paprika's
1 kg aardappelen (kruimig, geschild)
1 teen knoflook (fijngesneden)
5 el olijfolie extra vierge
Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven, doe ze in een plastic zak en knoop die dicht. Laat de paprika's 20 min. rusten.
Kook ondertussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje van de paprika's. Pureer ze in de blender of met de staafmixer.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de paprika, de knoflook en de olie tot een fijne puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Puree met rode paprika is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Burrito met rundvlees en paprika »
Tarte tatin met gele paprika »
Hartige taart met gerookte kip en paprika »
Vegetarische kiproti met paprika en komijn »
Rodekoolstamppot met rundervinken »
Romige rodekool met lekkerbek »
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes »
Zuurkool met gevulde hotdogs »