Pommes duchesse

6
40 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
  • 3 Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Klop het ei los. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht kan gebruikt worden om de puree eventueel iets smeuïger te maken. Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  • 4 Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Bon appétit!

Pommes duchesse is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pommes duchesse
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Goudbruine pommes duchesse
30 min -
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept
Varkenshaas en croûte
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept