Aardappelpasta
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
50 min
restaurant
Bijgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 kilo kruimige aardappels
300 g bloem
1 ei
(versgeraspte) nootmuskaat
100 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)
Bereiding
Aardappels schoonboenen en in 20 min. gaarkoken. Aardappels afgieten, pellen en fijnstampen. Aardappelkruim op werkvlak (liefst steen of roestvrij staal) uitspreiden en bloem erover strooien. Ei, mespunt nootmuskaat en helft van kaas door aardappelkruim mengen, tot samenhangend deeg ontstaat. Deegmengsel in 6-8 porties verdelen en tot lange rollen van 1-2 cm dik vormen. Rollen in stukjes snijden. Stukjes deeg (= gnocchi) in ruim gezouten water gaarkoken (zodra ze gaar zijn, komen gnocchi bovendrijven). Met schuimspaan uit pan nemen. Rest van kaas erbij serveren. Lekker met gesmolten boter en fijngesneden verse salie.
Aardappelpasta is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker