Gemarineerde zoetzure uien

4
10 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden. Partjes in weckfles leggen. Citroenen uitpersen. In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen. Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen. Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen. Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren. Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar. Lekker bij Indische gerechten of door salades

Gemarineerde zoetzure uien is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept