Peperonata (gestoofde paprika)

4
50 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en grill de paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s in een afgesloten plastic zak 20 min. afkoelen, zodat het vel gemakkelijk te pellen is.
  • 2 Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de paprika, bleekselderij, knoflook en tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 min. sudderen.
  • 3 Breng de peperonata op smaak met peper en zout en serveer (lauw)warm. Garneer eventueel met 1 el fijngesneden peterselie of basilicum.

Peperonata (gestoofde paprika) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta peperonata
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperonata
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde karbonades met peperonata
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept