Gegrilde groenten

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de aubergine aan beide kanten royaal met zout. Leg ze in een vergiet en laat 15 min. uitlekken. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 3 stukken. Pers de knoflook boven een kommetje. Voeg ⅔ van de olie, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe en klop tot een dressing.
  • 2 Snijd de ui in partjes. Maak de champignongs schoon met keukenpapier en halveer ze. Bestrijk de paprika, ui en champignons met ⅙ van de olie. Spoel de aubergine af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met ⅙ van de olie. Verhit de grillpan en gril de groenten in delen in 5 min. gaar. Keer regelmatig.
  • 3 Leg de groenten in een schaal en verdeel de dressing en de basilicumblaadjes erover. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer op kamertemperatuur.

Gegrilde groenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept