Rodekool met pruimen

4
1uur-
Bijgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vier parten. Snijd de harde kern schuin uit de parten. Snijd de parten in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
  • 2 Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de rodekool erdoor en bak de groente heel even mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg het blad in de pan.
  • 3 Voeg de pruimen, het sap en naar smaak zout toe. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de rodekool in 50 min. op een heel zacht vuur gaar.
  • 4 Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Lekker bij hachee, gestoofd rundvlees of schouderkarbonades.

Rodekool met pruimen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept