Zoetzure bloemkool

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bloemkoolroosjes iets kleiner. Verwarm in een pan op een matig vuur de azijn met de gembersiroop, de geelwortel en 3 eetlepels water bijna tot aan het kookpunt. Meng er de bloemkoolroosjes door. Zet het vuur lager en laat de roosjes in ca. 10 minuten met een deksel op de pan zachtjes stoven tot ze beetgaar zijn. Schep het geheel tussentijds enkele malen om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bloemkoolroosjes in het vocht afkoelen. Schep de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de pan. Schep ze in een schaal. Lekker als tafelzuur bij Indonesische gerechten, bijvoorbeeld nasi goreng.

Zoetzure bloemkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept