Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen

1stuk
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een bord met keukenpapier erop klaar. Breek de rechthoekige of vierkante plakken mihoen in tweeën.
  • 2 Verhit een flinke laag olie, minimaal 5 centimeter, in de wok of steelpan. Controleer of de olie heet genoeg is. Als je er een stukje brood in legt, moet het bruisend bruin kleuren. Haal het stukje brood eruit en doe telkens een pluk mihoen in de hete olie. Let op: de rijstnoedels poffen in enkele seconden.
  • 3 Schep de mihoen direct met een schuimspaan uit de wok op het bord met keukenpapier.
  • 4 Gebruik de gepofte mihoen om bijvoorbeeld de venkelsoep met gegrilde portobello mee te garneren. Of bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker en gebruik het om desserts mee te versieren.

Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mihoen met surimi en sojasaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse mihoensalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verrassende sandwiches
Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot met palmkool en rookworst recept
Bekijk recept
Verrassende koffie
10 min-
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Mandje van karameldraden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept