Zoete sjalotten

8
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de rozijnen 20 min. in de witte wijn. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sjalotten, ongeschild, 10 min. Haal uit het water en laat iets afkoelen. Pel het vel eraf.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en voeg de sjalotten, de kruidnagels en het laurierblad toe. Bak de sjalotten op laag vuur in 5 min. rondom bruin.
  • 3 Voeg de rozijnen en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de azijn en de suiker toe en laat 2 min. inkoken tot het vocht een beetje stroperig wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Verwijder voor serveren het laurierblad.

Zoete sjalotten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept