Roergebakken asperges met haricots verts

4
40 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukken van ca. 4 cm snijden. Puntjes van haricots verts snijden en halveren. Knoflook pellen, gember schillen, peper en serehstengel schoonmaken en alles grof hakken. In vijzel (of keukenmachine) tot puree mengen. In wok olie verhitten en kruidenpuree ca. 1 minuut zachtjes fruiten tot deze gaat geuren. Asperges en haricots verts erdoor scheppen en 2-3 minuten roerbakken. 3/4 dl water en sojasaus erdoor scheppen en groenten in nog ca. 4 minuten op matig hoog vuur gaar laten worden. Vocht laten verdampen. Korianderblaadjes van takjes plukken en over asperges strooien. Serveren met geroosterde biefstuk of tilapiafilet en pandanrijst.

Roergebakken asperges met haricots verts is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept