Gemarineerde kip op Chinese wijze

6
10 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Breng een grote pan aan de kook en dompel de kip 3 min. in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog. Maak een marinade van 50 ml water, de honing, sojasaus, sherry en azijn. Bestrijk de kip ermee en laat 3 uur onafgedekt op een koele, droge plek marineren. Bewaar de marinade.
  • 2 Verwarm de oven voor op 240 °C. Bestrijk de kip nogmaals met de marinade en met de olie. Leg de kip met de borst naar boven op een rooster. Vul een braadslee met heet water en zet die op een rooster onderin de oven. Zet het rooster met de kip op de braadslee. Rooster de kip 15 min. Keer de kip en zet de oven op 175 °C. Rooster in ca. 1 uur gaar en knapperig.
  • 3 Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en dek af met een deksel of met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat u de kip gaat aansnijden.

Gemarineerde kip op Chinese wijze is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept