Knoflookgarnalen

4
20 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met ⅔ van het citroensap en ¾ van de olie. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg de peper en de knoflook toe aan het citroenmengsel. Breng op smaak met zout.
  • 2 Pel de garnalen, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal en meng de garnalen met de marinade. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Bak ze op de grillplaat van het gourmetstel met de resterende olie in 4 min. gaar. Keer halverwege. Bak de laatste minuut een plukje taugé mee en druppel er nog wat citroensap over.

Knoflookgarnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflookgarnalen met pepertjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kokosrijst met knoflookgarnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflookgarnalen met pepertjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kokosrijst met knoflookgarnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept