Matsaman-currypasta

1persoon
20 min -
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Knoflook en uien pellen en fijnsnipperen. Gemberwortel schillen en in reepjes snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. In wok olie verhitten. Pepertjes erboven verkruimelen. Knoflook en ui toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Gember en sereh erdoor scheppen. Specerijen in droge koekenpan even heel licht roosteren en dan met trassi aan het gefruite mengsel toevoegen. Geheel nog 2 minuten zachtjes, al omscheppend bakken tot het lekker gaat geuren. Mengsel uit pan nemen en laten afkoelen. Met 1-2 el water in vijzel of keukenmachine tot smeuïge pasta pureren.

Matsaman-currypasta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige rundvleescurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Matsaman-curry pasta
Bekijk recept
Thaise Curry
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept