Oosterse miesalade met aubergine

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudgeel zijn en laat ze afkoelen op een bord. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken en snijd deze plakken in lange dunne repen. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak hierin de aubergine al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten lichtbruin. Schep de aubergine daarna om met de sojasaus, de vissaus en het citroensap, laat de smaken 10 minuten intrekken. Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de auberginerepen om met de mihoen, peen, koriander en de rest van de olie. Breng de salade op smaak met zout en (versgemalen) peper en bestrooi de salade met de sesamzaadjes.

Oosterse miesalade met aubergine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept